Benczédi Zsófia: Ima reggeli áhítatra

“Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.” (Jak 5,1316)

Örökkévaló, örökkön szerető, egy, igaz Isten!

Sokadjára szólítunk meg Téged! Hívunk a hétköznapokban, az ünnepre való készülődésben, hiszen böjtben vagyunk és hívni fogunk az ünnep pillanataiban is. Téged szólítunk örömünkben és Téged hívunk akkor is, ha bántja valami szívünket, ha szenvedünk. Életünk minden pillanatában Téged keresünk, hol boldog hálaérzettel, hol szívünk szomorúságával. Hívunk, hogy kérjünk és hívunk, hogy köszönetet mondhassunk.

Néha pedig hívunk, és sehol sem találunk. Keressük a lélek nyugalmát, keressük az igaz és tiszta szív istentiszteletét. Szívünk tele van kétséggel, meg nem értéssel, szeretetlenséggel, kiengesztelés és megbocsátás hiányával. Már csak az ajkak kopott vagy túldíszített imája maradt, amivel reggelente megállva hozzád szólunk és hívunk. Te pedig nem jössz, hiába szólítunk ajkunkkal, vagy belső csendes imával. Várod az örömteli, csordult lélekből felfakadó imádságot. Amelyet néha a sétatéri szaladás lélekszabadító kilométereiben, a bocsánatkérésekben, megbocsátásokban, őszinte vallomásokban, baráti ölelésekben találhatsz. Vagy várod a tiszta hitből fakadó imát, mely bizalommal fordul feléd, és minden fájdalmat s szenvedést feltárva kapaszkodik beléd.  De ezt legtöbbször csak a kórházi ágyakról, a koporsók mellől, a hajléktalanok görcsbe fagyott jajkiáltásából, az éhezők gyomorkorgásából hallhatod, és talán még ebből is hiányzik a feléd forduló teljes bizalom és az igaz hit…Marad a fojtogató érzés, a mellkasban megszorult kőtömb, és elmarad az ima nyugtató és sebgyógyító balzsama.

Szerető Isten! Taníts meg újból imádkozni. Mert igazán vágyik lelkünk a Te gyógyító balzsamodra, mellyel begyógyítod a sebeket, lemosod rólunk a hétköznapokban ránk tapadt salakot, felépíted lelkünk beomlott, megcsonkult falait és kitéped belőlünk a fekete emlékeket. Taníts erősebben bízni és hinni! Add, hogy a böjti időben mindez megvalósulhasson, hogy újra rád, önmagunkra és felebarátainkra találhassunk. Segíts igaz, őszinte emberként élni, teljes szívvel szeretni. Tiszta hittel, lélekkel bízni benned, hogy méltó munkatársaid lehessünk. Ámen.

 

Reklámok

SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s