“Az utat én akartam, mert engem akart az út.”-Szakács György

72 napja Kolozsváron…

Próbaérettségi, ballagás, érettségi és felvételi. Ezek voltak az idei év legnagyobb próbatételei. Hála Istennek mind sikerültek, így szeptember 22-én elkezdhettem egyetemista életemet Kolozsváron.

Elég nagy elvárásokkal érkeztem ide, és ezek az elvárások teljesültek is. Hiszen helyet kap az egyetemen, valamint a bentlakásban is a nevetés, a móka. Meg kellett tanulnom önállósulni, és a kötelességeimet teljesíteni.  A középiskolai tananyaghoz képest az egyetemi tanagyag sokkal de sokkal terjedelmesebb, azonban érdekesebb is. Az egyetemi élet nagyon színes és változatos, hiszen az egyetem nagyon sok konferenciának ad helyet, amit nagyon nagy örömmel fogadok. Ami a várost illeti, legelőször az a szó jut eszembe, hogy minden, hiszen minden van Kolozsváron. Lehetőség nyílik a kulturális rendezvényeken való részvételre, valamint a bulizási lehetőségek színes kavalkádjából válogathatunk, vagy akár kávézókból is. Mielőtt a városba érkeztem volna, hallottam már itt tanuló egyetemistáktól, hogy Kolozsváron mindig van valami, de azt nem gondoltam , hogy ez ennyire igaz.

Felnőttként kezelnek minket az egyetemen és lehet, hogy ehhez fel kell nőni, tudatosulnia kell bennünk annak a felismerésnek, hogy a sorsunk a saját kezünkben van, ez egy életcélt és tenni akarást feltételez. Sok új embert ismertem meg. Évfolyamtársakat, felsőbb éveseket és más egyetemek egyetemistáit. Nyugodtan állíthatjuk, hogy a kincses város az erdélyi magyar értelmiség bölcsője, az erdélyi magyar gondolkodó réteg városa.  Ebben a közegben méltó helyét foglalja el A Protestáns Teológiai Intézet és remélem , hogy én méltó hallgatója vagyok és leszek ennek az intézménynek.

A „teológus élet” teljesen más mint más egyetemeken a diák élet, azonban lelkileg többek leszünk az áhítatok és a précesek által. Felkészít minket a későbbi lelkészi szolgálatra, hogy méltón szolgálhassuk Istent, a hazát és a népet.

Reklámok

SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s