Színfoltok a szürkeségben

Színfoltok a szürkeségben

74

              A Mindenség kinyitja ajtaját és mintha a Láthatatlan, őrtornyából leszállna, mintha a bús éjszaka szürke csendjét megtörné és mintha a macskakövek között örök nyugalomra térne. A végtelenből zuhan, elhagyva az égbolt biztonságos boltívét, a Hold fehér és ártatlan udvarát, a csillagok nyújtotta apró, de milliónyi örömét. Zuhanásában nem riad vissza, a magas rendületlen épületek sápadt ablakára egy-egy pillantást vetve, néhány mozgó szürke árnyékot vesz szemügyre.

A gondolataik kavalkádjában keresik az életükre terített egykori ép és színes fátyol nyújtotta védelmet, amit széttépett a bizonytalan szürke földi élet. Egyszóval színfoltokat keresnek a bizonytalan szürkeségben.  A lezuhanó Láthatatlan,  megnyugvást szeretne teríteni a világra, a lelkeket bebalzsamozni, gondot viselni, kezünket megfogva irányítani.

Egyszer csak a biztonságból alászálló Láthatatlan, biztonságot sugározva, a bizonytalan világ ölébe telepszik, ahol a tébolyult lelkeket kiemeli a szürke és megdermedt állapotukból: Szívekbe új örömöt szorít, lelkekbe  új lüktető hitet ültet.

Az éjszaka csendjét megtörte ezennel… kivirradt… Hajnal lett minden lélekben, amikor a biztonságból alászálló Láthatatlannak sikerült minden sápadt ablakon megcsillantani az életet sugárzó forró napfényt. Már nem lehet szemügyre venni a szürke macskaköves utcákon bolyongó árnyékokat, hanem a pirkadó ég nyújtotta tűzkorong ezer sugara által megvilágító ösvényen száguldó magabiztos egyéniséget. Mi megtaláltuk a színfoltokat a szürkeségben, mert a Láthatatlan Valaki, aki a világ ölébe telepedett otthont adott Nekünk.

Nagy Zsuzsa

Reklámok

Színfoltok a szürkeségben” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Érdekes írások születnek! Gratulálok! Jó lenne egy kicsit figyelni a formai szempontokra is. A cím kiemelése egy nagyon fontos szempont, valamint a “sorkizárt” szöveg is jobban nézne ki. A szerző pedig írja oda, hogy hányad éves. Csak jó tanácsoknak szántam e szavakat. Hajrá, várjuk a következő cikket!

SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s